Gaudeamus

Dne 31. 10. 2023 navštívila třída 4L veletrh vzdělávání „Gaudeamus Brno 2023“ na brněnském výstavišti. Žákům tato akce měla pomoci hledat odpověď na otázku „Kam po maturitě?“.

Žáci navštívili stánky mnoha českých i zahraničních vysokých škol a dalších vystavovatelů, zúčastnili se přednášek těchto škol, mohli si udělat Test studijních předpokladů v Testovacím centru nebo využít služeb Poradenského servisu. U pokladen tentokrát nebyla žádná fronta, takže jsme stihli i zahájení veletrhu.

Teď už jen zbývá správně si vybrat a uspět. Hodně štěstí!

Mgr. Soňa Pazourková


Dne 31. 10. 2023 se naše třída zúčastnila XXIX. ročníku Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS. Jedná se o největší veletrh vzdělávání v ČR. Celá akce se konala na brněnském výstavišti, v pavilonu V. Na veletrhu se prezentovalo několik nejvýznamnějších vysokých a vyšších odborných škol z celé České republiky i zahraničí, například pro nás nejzajímavější Masarykova univerzita, Mendelova univerzita, dále Univerzita Palackého, Univerzita Tomáše Bati, Karlova univerzita, aj.

Součástí veletrhu bylo několik motivujících přednášek, kde jsme se dozvěděli podstatné informace o studiu, fakultách, studijních programech, vybavení škol i aktivitách, které školy nabízí.

Dále jsme měli možnost nahlédnout do náplně studia na vysokých školách díky doprovodnému programu „Věda pro život“. Nejcennější pro nás byly rozhovory se samotnými studenty, kdy sice člověk nevěděl, zda jsou skutečně tak nadšení do svého oboru, ale i tak nás rozhodně nadchly. Na interaktivních ukázkách a zajímavých exponátech jsme viděli, co se můžeme na VŠ naučit.

Žáci 4.L