Zahraniční výjezd do Berlína, Drážďan a Postupimi

Od 4. 10. do 7. 10. 2023 se s naší školou uskutečnila exkurze do Německa. Zúčastnili se žáci 2.–4. ročníků. Při výletu za poznáním jsme se podívali na významná místa Německa a zjistili o nich spousty zajímavostí. Exkurze se výrazně zaměřovala na významnou historii Německa kolem druhé světové války.

Během výpravy jsme se podívali na tři významná místa Německa: Drážďany, Berlín a Postupim. První den jsme zavítali do Drážďan, kde jsme navštívili například známý kostel Frauenkirche. Kdo chtěl, mohl se podívat do galerie Zwinger na výstavu obrazů, o kterou byl velký zájem. Pak jsme měli rozchod a možnost prozkoumat Drážďany na vlastní pěst. Večer jsme se jeli ubytovat na okraj Berlína. Druhý den byla na programu návštěva Parlamentu, Braniborské brány a prohlídka zdi oddělující západní a východní Německo. Odpoledne jsme se podívali na nádraží Grünewald, odkud byli posílány transporty Židů do koncentračních táborů. Třetí den jsme vyrazili do centra východního Berlína na Alexanderplatz. Podívali jsme se do dvou muzeí a odpolední program nás zavedl na komentovanou plavbu po řece Sprévě. Potom nás čekal zasloužený rozchod a prohlídka místních kaváren a památek na vlastní pěst. Večer jsme se ještě podívali na festival světel, u kterého byly osvětleny různé významné památky Berlína.

Ve večerních hodinách jsme odjížděli zpátky do Brna. Exkurzi jsme si užili a těšíme se na další zájezdy organizované naší školou.

Zapsala: Nikola Mračková