Mediální olympiáda

Ve středu 24. ledna se žáci třetího ročníku lycea účastnili prvního kola Mediální olympiády. Jmenovitě Adéla Kadlecová (3LA), Martin Lukeš (3LA), Kateřina Bílková (3LB) a tým jako náhradník doplnil Patrik Rusek (3LB). V třicetiminutovém online testu sestaveného společností SCIO se statečně poprali se čtyřiceti obtížnými úkoly. Nad otázkami velmi zajímavě uvažovali, efektivně spolupracovali a jako tým se dobře doplňovali. Na postup do druhého kola to bohužel nestačilo, ale i tak věřím, že je účast obohatila o nové zkušenosti a vědomosti.

Pokud si své dovednosti chcete také otestovat, na stránkách medialniolympiada.cz je letošní test zveřejněn, tak směle do toho, ať můžete v dalším ročníku zabodovat třeba právě vy!

Mediální olympiáda je soutěž studentů všech středních škol a učilišť ČR v mediální a informační gramotnosti. V Mediální olympiádě soutěží tříčlenné týmy studentů doprovázené pedagogem. Soutěž je dvoukolová. V prvním kole čekal soutěžící on-line test mediální a informační gramotnosti. Z každého kraje postoupil do finálového kola jeden tým. Finalisté se setkají osobně před odbornou porotou v City Campusu Ostravské univerzity 26. a 27. března 2024. Hlavní cenou pro vítěze je zájezd týmu do Štrasburku do Evropského parlamentu.

(http://www.medialniolympiada.cz)

Zapsala: Lenka Čermáková