Projektový den se ZŠ Ořechov a ukázka první pomoci

Dne 31. května 2024 se naši žáci (soutěžní družstva školního kola v poskytování PRP) zúčastnili výše uvedeného projektového dne na základní škole v Ořechově za doprovodu Mgr. Hany Kašparovské,
Mgr. Dominiky Babákové, Mgr. Adély Soukupové a Mgr. Kristýny Kyselákové.

Škola má 500 žáků a tradičně na konci školního roku pozve odborníky na zdraví a první pomoc do ořechovského rozlehlého parku.

Tam jsme se mohli potkat s týmy Policie ČR, Besipu, Celní správou, Hasiči, záchranářskými psy, organizacemi pečujícími o handicapované a podobně.

Naše stanoviště bylo interaktivní, žáci mladší spolužáky učili první pomoc adekvátně jejich věku. Nejmladší skupinu tvořili totiž předškoláci z přípravných tříd.

Čtyři logicky po sobě jdoucí stanoviště nejen umožnila žákům ZŠ se podívat na poskytování první pomoci, ale také po ukázce si vše vyzkoušet a nacvičit.

Modelové a modelky z naší školy byli řádně namaskováni a s sebou jsme měli samozřejmě resuscitační model, AED i záchranářský batoh.

Naším stanovištěm prošlo celkem 250 dětí, které se aktivně zapojily do nácviku poskytování první pomoci.

Akce se nesla v příjemné atmosféře a odměnou nám nebyl jen dobrý oběd ze školní jídelny, který si pro nás organizátoři připravili, ale především úsměvy a hlášky malých budoucích zdravotníků.

Zapsala: Mgr. Dominika Babáková