1.B v Moravském krasu

Od soboty 15. do pondělí 17. června se třída 1.B zúčastnila vícedenního výletu v kempu Olšovec v doprovodu paní učitelky Čáslavové a pana učitele Horyny.

Vyráželi v sobotu dopoledne ze Staré osady a odtud autobusem č. 201 až do Jedovnic, kde se nachází již zmiňovaný kemp Olšovec. I řidič autobusu byl určitě ve skvělé náladě, jelikož to chvíli vypadalo, že se vžil do řidiče F1. Jízdu na závodním okruhu každopádně všichni zvládli a vydali se do kempu, kde se ubytovali v krásně udržovaných chatkách. Po menší svačince se vydali k rybníku, kde se, i přestože někteří jaksi pozapomněli plavky, smočili a hráli karetní hry. V kempu probíhala také výstava německých dog, takže si mohli prohlédnout nejkrásnější zástupce tohoto plemene. I když je večer zastihl déšť, nedělali si z toho těžkou hlavu a odebrali se do společenské místnosti, kde si zahráli vědomostní kvíz, ve kterém se jim samozřejmě skvěle dařilo a jejich soutěživý duch byl tak nakrmen.

V neděli ráno se díkybohu vyhnuli rozcvičce, kterou jim paní učitelka slibovala (celonoční déšť proměnil půdu kempu v bažinu), a tak se mohli v klidu nasnídat. Po snídani se všichni vydali do Jedovnic, kde mohli doplnit zásoby jídla a také zakusit “výbornou” kuchyni místní restaurace. Po návratu a skvělém obědu se opětovně vydali k rybníku, kde měli možnost vyzkoušet si jízdu na paddleboardu. Ne všichni se sice vrátili suší a bez vody na plicích, ale i tak to byl skvělý zážitek, při kterém ostatní fandili ze břehu svými tanečními kreacemi, které by jim záviděl i DJ Kool Herc. Po usušení se vydali na beachvolejbalové hřiště, kde si zahráli volejbal a přehazku v jednom s kapkou fotbalových prvků a samozřejmě kopou komických pádů a přešlapů. Po skvělé hře se někteří opět odebrali smočit do rybníka či zajezdit si na šlapadlech. Na večer se zase všichni sešli ve společenské místnosti, kde jim na kytaru zahrál pan učitel Horyna. Celý den zakončili půlnoční romantickou procházkou po okolí.

V pondělí (tedy v den odjezdu) si všichni sbalili věci, uschovali do společenské místnosti a vydali se k bývalému kaolinovému lomu Seč, kde se někteří odvážlivci zchladili a dopřáli si bahenní zábal. Po cestě zpátky si také zahráli hru na poznávání osobností a zchladili se v blízkém hostinci chlazenými nápoji. Při návratu také mezi hlubokými nádechy obdivovali krásy zdejší přírody. Aby ale stihli dřívější autobus, tak si rychle v kempu pobrali věci a vydali se na autobusovou zastávku, kde očekávali příjezd autobusu, který je opětovně zavezl na Starou osadu. Na Staré osadě se všichni rozloučili a vydali se za svými postelemi a hlavně ledovými sprchami.

Určitě můžu za celou třídu poděkovat paní učitelce Čáslavové a panu učiteli Horynovi za skvěle strávené dny, kde jsme mohli poznat jinou stránku jak našich spolužáků, tak i našich učitelů, a zároveň se při tom královsky pobavit.

Barbora Fišerová, 1.B