Akce středoškolského klubu ASK při SZŠ Jaselská – Turisticko-poznávací akce Strážnice

7. a 8. června 2022 jsme se žáky třídy 3. L vypravili vlakem na výlet do srdce Slovácka – do Strážnice. Ubytovali jsme se v kempu nedaleko strážnického zámku. Část žáků byla ubytována v chatkách, ale většina se pustila do stavění stanů. Před polednem jsme se vydali na procházku městem kolem domků zdobených tradičními slováckými motivy.

Odpoledne jsme společně s průvodkyní prošli skanzenem vesnice Jihovýchodní Moravy. Prohlédli jsme si lidovou architekturu 18. století a seznámili jsme se s lidovými řemesly. Pozdní odpoledne a večer jsme strávili v kempu. V areálu jsme si mohli zahrát minigolf a v místní restauraci jsme měli připravenou výbornou večeři. Úterní večer jsme zakončili všichni společně u ohně.

Ve středu jsme po snídani zabalili stany a batohy a vydali jsme se k přístavišti na objednanou projížďku lodí. Na vyhlídkové plavbě nás průvodkyně seznámila s faunou, flórou a historií Baťova kanálu. A už nás čekala jen cesta vlakem do Brna. Na výletě jsme si užili sluníčko i déšť a hlavně nás neopouštěla dobrá nálada.

                                                                          Mgr. Eva Floriánová, Mgr. Tomáš Novotný