Exkurze IKEM

V pátek dne 9. 12. 2022 se třídě 4C, společně s třídní paní učitelkou Věrou Winklerovou a s odbornými učitelkami Mgr. Procházkovou a Mgr. Čermákovou, naskytla příležitost jet na exkurzi do nemocnice IKEM v Praze. Sraz jsme měli na hlavním nádraží v Brně v 5:45 ráno a společně jsme všichni odjeli vlakem do Prahy.

V IKEM nás přivítala PhDr. Martina Šochmanová, která je náměstkem ředitele pro ošetřovatelskou péči a kvalitu a Mgr. Komínek, který pracuje jako vrchní sestra na transplantační chirurgii. Odprezentoval nám velmi zajímavou prezentaci o tom, co vše se dá u nich v nemocnici transplantovat, jak to u nich vypadá, kolik mají lůžek a kolik sester zaměstnávají. Dále nás staniční sestra kardiochirurgické jednotky intenzivní péče a vrchní sestra kardiologie provedly po oddělení a ukázaly nám, jak celé oddělení vypadá a jak to u nich funguje.

Po exkurzi jsme byli navštívit pražské památky a vánoční trhy. Potom jsme dostali rozchod. V 16:30 jsme měli sraz na autobusovém nádraží. Společně jsme jeli autobusem, který nás odvezl zpět do Brna. Exkurze se nám moc líbila, prezentaci měli moc hezky připravenou. Dozvěděli jsme se spoustu nových informací a doplnili vědomosti.

Zapsala: Lucie Galiová (4C)