Lyžařský výcvikový kurz (1)

V týdnu od 2. 1. do 6. 1. 2023 proběhl lyžařský výcvikový kurz v Čenkovicích. Kurzu se zúčastnilo celkem 53 žáků a pět pedagogů (Mgr. Hana Ondrášková, Mgr. Zuzka Horynová, Mgr. Ondřej Horyna, Mgr. Viorika Hanáková a Mgr. Jan Pejpek).

V pondělí jsme se ubytovali, rozřadili do družstev podle výkonnosti a poté rovnou šli na večeři. V úterý a ve středu proběhl celodenní lyžařský výcvik. Večer vždy probíhaly zábavné a společenské hry. Vzhledem k nepříznivému počasí jsme ve čtvrtek místo lyžování absolvovali horskou turistiku a večer se konala přednáška horské služby (HS) na téma bezpečnost na sjezdovkách a náplň práce HS. Žáky přednáška zaujala a měli na přednášejícího mnoho otázek. V pátek po snídani jsme se sbalili, rozloučili s majitelem penzionu a vydali se na cestu zpátky domů do Brna.

Celkově hodnotíme lyžařský kurz jako zdařilý, a i když podmínky na lyžování nebyly úplně ideální, těšíme se na další výlet na hory. Všichni žáci si zaslouží pochvalu nejen za předvedené výkony, ale také za své zodpovědné chování během celého kurzu.

Zapsala: Mgr. Hana Ondrášková

« z 2 »