SZŠ Jaselská na Majálesu

V sobotu 6. května se konal Brněnský Majáles, každoroční studentská open air slavnost, na které nechyběli ani zástupci naší školy. Díky úspěchu Elišky Juřinové (3L) a Ondry Zemana (2LB) v soutěži o princeznu a prince Majálesu získala SZŠ Jaselská možnost se na akci prezentovat ve vlastním stánku.

Oslovily jsme třetí ročníky a na festival vyrazili ze 3A Katka Klabalová a Aneta Bajerová, ze 3L Aneta Vejmolová, Anna Matoušková a Lukáš Paděra, které doplnil Jan Kareš ze 2LB. Z vyučujících se žáků ujala Mgr. Kristýna Kyseláková. Záštitu nad organizací převzala Mgr. Cahová, která přichystala všechny potřebné pomůcky a materiály.

Žáci za pomoci paní učitelky Kristýny Kyselákové návštěvníkům festivalu umožnili vyzkoušet si resuscitaci na figuríně či změřit krevní tlak, také rozdávali informační letáky o naší škole a školní odznáčky. Samotnou akci trochu narušovaly rozmary počasí, ale účastníkům to na dobré náladě rozhodně neubralo.

Děkujeme všem zapojeným za proaktivní přístup v prezentaci naší školy a gratulujeme Elišce, která se nakonec stala princeznou Majálesu, a také Ondrovi, který se umístil na skvělém druhém místě.

Za školní parlament: Lenka Čermáková a Petra Valovičová